Sport Te gjitha

FIFA e vendosi: Kupa e Botës 2026 do jetë ‘United’


Kupa e Botës 2026 do të mbahet në tre vende, në Amerikë, Kanada dhe Meksikë, të tre vendet kanë mundur kandidaturën dhe propozimin e Marok-ut që Botërori të mbahej atje. Vendet anëtare të FIFA-s kanë votuar me 134 vota pro “The United” dhe 65 për Marokun. Kupa e vitit 2026 sipas mediave do jetë më i madhi i parë ndonjëherë, me 48 ekipe që do luajnë në 80 ndeshje, për 34 ditë. Të dy vendet, Meksika dhe Amerikanë kanë mbajtur edhe më parë eventin madhështor, Meksika, viti 1970 dhe Amerika 1994.. Marrë nga NBC News, përshtatur për Tiranapost.al E.B