• Shqip
 • English
 • E hënë, 27 Maj 2019
 • Shqip
 • English
 • Çfarë kërkon OSBE nga Shqipëria për reformën zgjedhore

  Esencë editori/Duket se kërkesa kryesore e OSBE/ODIHR-it për Reformën Zgjedhore në Shqipëri është depolitizomi i zgjedhjeve. Nuk dihet ende sesi do të realizohet kjo pasi të gjitha komisionet e votimit, numërimit apo dhe komisioni qendror zgjedhor janë të përbëra me përfaqësues politikë; por duket se maxhoranca është e gatshme ta hedhë një hap të tillë, mungon vetëm vullneti i opozitës.

  Maxhoranca bën thirrje për bashkëpunim, por Basha flet për aksion radikal dhe nis punën për zgjedhjet e ardhshme

  Esencë editori/ Në nisje të sesionit të ri parlamentar opozita i largohet Tiranës dhe institucioneve. Ndërkohë që si dje ashtu edhe sot, përfaqësues të maxhorancës i bënë thirrje opozitës për dialog dhe bashkëpunim, kryeopozitari Basha që vazhdon të qëndrojë në Shkodër, flet për aksion radikal, por jep edhe këshilla për zgjedhjet lokale dhe ato parlamentare. Ja çfarë ka thënë në mbledhjen e Kryesisë së PD-së në Shkodër.