• Shqip
 • English
 • E mërkurë, 19 Qershor 2019
 • Shqip
 • English
 • Burgu ku jetoj çdo ditë quhet Asperger: Shkrimtarja Susanna Tamaro rrëfen për herë të parë sëmundjen e jetës

  Shkrimtarja italiane thyen heshtjen dhe tregon për sëmundjen e saj të Aspergerit, në librin e ri me titull “Shikimi yt ndriçon botën”. “Vuaj nga sindroma e Aspergerit. Është kjo karrigia ime e padukshme me rrota, burgu në të cilin jetoj që prej sa mbaj mend. Do vdesësh vetëm si një qen!”, bërtiste herë pas here mamaja, e irrituar nga sjellja ime. E shkreta nënë, pas një burri të poshtër dhe të dytit psikopat e të alkoolizuar, i ra për pjesë edhe një vajzë që ishte si një kasafortë të cilës nuk i dihet kodi për ta hapur. Para se të vdiste më dhuroi një kutizë druri me një zemër të gdhendur përsipër. Kur e hapa, gjeta një letër të shkruar me dorën e saj: “Të dua shumë, edhe pse kurrë nuk të kuptova”, shkruan ajo.

  10 ngjarjet e ditës sipas TIP

  Mirëmbrëma lexues të nderuar të Tiranapost. Si çdo mbrëmje edhe sot kemi bërë një listë me 10 lajmet më të rëndësishme sipas TIP. Sot do e nisim me nje analizë, që brenda ka shumë lajme. Gjykojmë se shkrimi i Sokol Ballës “Aktorët e dobët të debatit për teatrin”, meriton vendin e parë për nga argumentet, analiza dhe lajmet.