• Shqip
 • English
 • E martë, 21 Janar 2020
 • Shqip
 • English
 • “Ne kundër atyre”, urrejtja nuk mund të jetë zgjidhje

  Që prej rënies së Murit të Berlinit, më shumë se 40 vende të botës kanë ngritur barriera ndaj më shumë se gjashtëdhjetë fqinjëve të tyre. Në diskutimet ekonomike po fitojnë peshë mendimet e “lojës me shumë zero”, ku fitorja e njërit presupozon dështimin e tjetrit. Një valë e re pesimizmi ka rënë në perëndim, ndërsa vendet në zhvillim përballen ende me sfidat e demokracisë, korrupsionin, pabarazitë e thella ekonomike dhe së fundmi me rrezikun e humbjes së vendeve të punës nga zhvillimi i robotikës dhe automatizimit. A jemi të sigurt se ishte kjo bota që ëndërronim, kur flisnim për globalizëm?

  Si do të duket bota në vitin 2118?

  Me ritmin me të cilin teknologjia po zhvillohet as edhe ne nuk e marrim dot veten dhe gjasat tregojnë se ky ritëm nuk ka për t’u ngadalësuar. Për këtë shkak ne mund të gjykojmë se shekulli që po vjen do të karakterizohet nga zhvillimi i paimagjinueshëm i teknologjisë…