• Shqip
  • English
  • E shtunë, 14 Dhjetor 2019
  • Shqip
  • English
  • Lajme të këqia po vijnë nga Ballkani. A ka ardhur koha për ndarje të reja territoriale?

    Rivalitetet etnike po rishfaqen, por problemet janë në thelb politike, jo territoriale A do të thotë kjo paqëndrueshmëri politike, e cila shpesh lidhet me rivalitete etnike, se rajoni ka nevojë për zgjidhje të reja territoriale? Apo do të thotë se problemi është politik, në kuptimin që largimi i trurit dhe rënia demografike i ka lënë këta vende në duart e oportunistëve, budallenjve apo kriminelëve, që nuk janë të gatshëm apo nuk janë të aftë të ofrojnë të ardhmen europiane. Eshtë e dyta: kufijtë e rinj do të lënë të njëjtët njerëz në komandë.