• Shqip
  • English
  • E hënë, 19 Gusht 2019
  • Shqip
  • English
  • Vaksina kundër Fruthit dhe Autizmi, OBSH: Si një studim i pabazuar u përhap frikshëm në botë dhe çoi në situatë alarmante

    Esencë Editori/ Normat e vaksinimit kanë rënë në nivel global për shkak të disa njerëzve që besojnë se ekziston një lidhje mes vaksinimit dhe autizmit, pra atyre që besojnë se vaksina kundër fruthit i bën kryesisht fëmijët me autizëm. Kjo lidhje u përmend për herë të parë në një studim, dhe që atëherë kanë lindur dyshimet nga profesionistët në gjithë botën. Por në të vërtetë, asnjë studim nuk ka vërtetuar apo gjetur lidhje mes vaksinës dhe shfaqjes së autizmit tek fëmijët. Lexoni raportin e OBSH.