• Shqip
 • English
 • E mërkurë, 18 Shtator 2019
 • Shqip
 • English
 • Lifestyle Të gjitha Tech

  Erdhi dita! Nga sot ulen tarifat e roaming në Ballkan (Ja çmimet për shqiptarët)


  Ishte paralajmëruar prej javësh, por sot është zyrtare! Nga 1 korriku, të gjithë shqiptarët që udhëtojnë në rajon mund të flasin në telefon ose të dërgojnë sms thuajse me të njëjtat tarifa sa shpenzojnë këtu.

  Në një postim në Instagram, Majlinda Bregu na kujtoi ditën që kishim pritur, ndërsa shkruan se tarifat për shqiptarët ulen deri në 99%

  “Erdh ‘dita. Fol si n’shpi! Prej sot tarifat e roaming ulen për të gjithë në rajon dhe për shqiptarët deri në 99%. Puna shpërblehet! Ne i mbajmë premtimet! Sot çmimet e roaming janë ulur në mënyrë drastike për Ballkanin Perëndimor: Flisni më shumë, lundroni më shumë në internet – paguani më pak! Mesatarisht, çmimet për thirrjet dalëse janë ulur me – 65%, dhe për transferimin e të dhënave me -78%, të cilat në të vërtetë janë reduktime të konsiderueshme, por në disa raste uljet e tarifave shkojnë deri në 99%!”, shkruan Bregu.

  View this post on Instagram

  This is the day😍👏🏻 📲🤳 Erdh’ dita❗️Fol si n’shpi! Prej sot tarifat e roaming ulen per te gjithe ne rajon e per shqiptaret deri ne 99%.🤩 Hard work DOES PAY OFF !😊 WE KEEP OUR PROMISES! 🇪🇺 TODAY Roaming Prices Drastically DROP across Western Balkans: Speak more, surf more – pay less 👍! On average, prices for outgoing calls dropped by – 65%, and for data transfer – 78%, which are by all means significant reductions, but in some cases the reductions go as far as 99%! Check the reductions 👉 https://www.rcc.int/pubs/86/leaflet-roaming-free-western-balkans https://www.rcc.int/pubs/86/leaflet-roaming-free-western-balkans Thankful to Western Balkans Governments, @europeancommission and #RCC #team – we did it together! Charge your phones & start #calling #SMSing #downloading – #walletfriendly #roaming era starts NOW  Good.Better.Regional. EU #PoweredbyRCC #RoamLikeatHome #RCC #regionalcooperation #eu #roamingaround #RegionalEconomicArea #MAPREA #connectingthe region #connectivity #PowerofJointAction

  A post shared by Majlinda Bregu (@m.bregu) on

  Marrëveshja për uljen e tarifave roaming në rajon fillimisht u nënshkruam midis Maqedonisë, Malit të Zi, Serbisë dhe Bosnjës dhe Hercegovinës, ku më pas iu bashkua Shqipëria dhe Kosova. Sipas Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, kjo marrëveshje do të ndihmojë në nxitjen e tregtisë./ Tiranapost.al

  Kjo është tabela me tarifat e reja:

  Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected] ose 068 408 1690