• Shqip
 • English
 • E diel, 19 Maj 2019
 • Shqip
 • English
 • Botë Rajoni Të gjitha

  Emri i Maqedonisë së Veriut zyrtarizohet edhe nga Këshilli i Evropës


  Zyrtarisht Këshilli i Evropës e regjistroi vendin tonë fqinj me emrin e ti Maqedonia e Veriut. Dhe kjo rezulto edhe në faqen e zyrtare të internetit të organizatës.

  Maqedonia e Veriut gjendet mes Holandës dhe Norvegjisë, sipas rendit alfabetik të vendeve (në gjuhën angleze).

  Kjo do të thotë që flamuri maqedonas është vendosur përpara Pallatit të Evropës në Strasburg, midis flamujve të Holandës dhe Norvegjisë. Republika e Maqedonisë Veriore u bë anëtare e Këshillit të Evropës më 9 nëntor të 1995-s./ Tiranapsot.al