• Shqip
 • English
 • E diel, 25 Gusht 2019
 • Shqip
 • English
 • Lifestyle Rozë Të gjitha TIP top

  E ke provuar ndonjëherë orgazmën? Ti gënjen dhe ja përse


  Ne jemi gati të vëmë bast që secilës prej jush i ka ndodhur të shtiret të paktën një herë! Besojmë se e kuptuar se për çfarë e keni fjalën… pikërisht për ato herët kur përpara tij të duhet të shiresh sikur kjo ishte orgazma më e mrekullueshme që ke përjetuar ndonjëherë. Pse? Zbuloje! Dhe mos e bëj më, d.m.th mos u shtir më…!

  Ja cilat janë disa nga arsyet që e detyrojnë një grua të imitojë arritjen e një orgazme:
  1. Nuk dëshiron të prishë magjinë që dhurojnë momentet intime me partnerin. Kur paraloja duket se shkon ashtu siç duhet përse duhet shembur gjithçka duke rrëfyer të vërtetën?
  2. Ka frikë të prekë rëndë egon e partnerit
  3. Druhet të tregojnë të vërtetën: që nuk e ka përjetuar kurrë më parë një orgazmë.
  4. I trembet kohës dhe mundit që mund të kalojë partneri në mënyrë që ajo të arrijë kulmin e kënaqësisë.
  5. Nuk ka as dëshirën dhe as vullnetin për të marrë vetë përgjegjësinë për të përjetuar një orgazëm.
  6. Beson se orgazmat që arrihen gjatë seksit oral dhe paralojës janë të mjaftueshme.

  E ke gjetur veten në ndonjërën nga këto arsye? Me siguri që po. Atëherë, si fillim ki parasysh se nuk duhet të gënjesh asnjëherë në lidhje me këtë çështje. Është gabim i rëndë nëse e lë partnerit të besojë se e ke arritur orgazmën edhe herë të tjera. Nëse nuk e korrigjon këtë pikë, do ta gjesh veten sërish në një rreth vicioz dhe për këtë përgjegjësia është vetëm e jotja dhe e askujt tjetër. Jo për gjë, por ia çon edhe tjetrin punën dëm!
  Ok, e dimë shumë mirë. Qëllimi yt është i mirë, por rezultati është gjithmonë njësoj: ti nuk do të kënaqesh plotësisht nga një raport seksual dhe përveç kësaj do të ndihesh më shumë të dëshpëruar se më parë.

  Le të përballemi me realitetin: herët ose vonë mungesa e kënaqësisë nga një raport seksual do të sjellë zhgënjim, zemërim, që nuk bëjnë gjë tjetër veçse çojnë drejt fundit të hidhur një lidhje që mund të kishte funksionuar nëse ti do ishe treguar e ndershme që në fillim.

  Në një situatë të tillë keqkuptimet janë të pashmangshme. Sepse në momentin që ti nuk e dëshiron më një raport seksual, partneri mund të mendojë se kjo gjë shkaktohet nga një gjendje emocioanle e keqe. Ndërkohëq ë të vërtetën e di vetëm ti: nuk kënaqesh në shtrat. Atëherë, çfarë mund të bëhet në një situatë të tillë? Për këtë nuk mund të fajësosh askënd veç vetes. Kënaqësia gjatë një raporti seksual varet nga ty dhe vetëm nga ty. Në këtë rast nuk flitet për ato lloj orgazmash që femrat i arrijnë edhe pa pasur nevojën e një mashkulli pranë. Por duhet të kuptosh që nuk është përgjegjësia e tij që ti të arrini orgazmën, por ama ai ndihmon shumë. Vetëm se një burrë nuk të ndihmon dot nëse ti nuk i tregon të vërtetën.
  Kjo je ti
  Fillo ta njohësh trupin tënd. Me këtë duam të themi fillo të kuptosh se si funksionon ai në disa pjes ëtë veçanta. Si mund ta bësh këtë. Duke u vetëkënaqur, shkurt duke masturbuar. Masturbimi për shumëkënd konsiderohet ende si një fjalë e ndyrë, por pa të ti nuk ke për ta kuptuar kurrë sesi e funksionon trupi yt. Duhet të kalosh kohë me veten, për të zbuluar se çfarë të bën të arrini orgazmën dhe më pas këtë eksperiencë personale ta ndash me të dashurin. Në këtë mënyrë mund të arrish orgazmën edhe gjatë raportit seksual me partnerin.

  Ndërkohë që për shumë të tjera masturbimi nuk përbën një fenomen tabu. Megjithatë, ato nuk dinë të përftojnë të njëjtën kënaqësi që arrijnë gjatë masturbimit me partnerin e tyre.

   

  Por ka dy mënyra për ta ndrequr:
  1. Duhet ti tregosh partnerit se çfarë lloj prekjesh kanë efekt te ti. Duhet ti tregosh pjesët e trupit ku të pëlqen më shumë të të përkedhelë si dhe intensitetin e prekjeve. Është e rëndësishme që këto “leksione” të mos ia tregosh në formë kritikash. Kjo ka për të goditur keq egon e tij. Duhet t’ia bësh të qartë, që kjo gjë shërben vetëm për të pasur një marrëdhënie seksuale më të plotë me njëri tjetrin.
  2. Duke e njohur trupin tënd ti do ta keni më të lehtë të arrish kënaqësi gjatë raportit me partnerin.

  Dy janë mënyrat më të lehta që një femër të arrijë orgazmën:

  a) nëpërmjet stimulimit të klitorit gjatë penetrimit.

  b) nëpërmjet stimulimit direkt të pikës G.
  Të dyja këto teknika duan kohë për t’u praktikuar me partnerin. Por, nëse kaloni kohë duke i zbuluar vetë këto mënyra, me siguri ke për të qenë më të përgatitur gjatë marrëdhënieve seksuale.

  Nëse i ndjek me kujdes këto këshilla të thjeshta, atëherë me siguri orgazma për ty nuk do të jetë më një fjalë e huaj, por një burim i pashtershëm kënaqësie.