Cheesecake të kripur keni ngrënë ndonjëherë? Bëjeni sot sipas Oranës
Chessecake-u mund të jetë edhe i kripur dhe të gjithë ata që i duan të kripurat më shumë se sa të ëmblat mund ta provojnë që sot. Në blogun “Orana Cooks”gjetëm recetën e veçantë.
Përbërësit
300 gr biskota të kripura ose Pretzel
4-5 lugë gjelle gjalpë
2-3 lugë parmesan
400 gr krem djathi i freskët
3 kokrra avokado
Qepë të njoma
Majdanoz
Opsionale: Proshute Salmoni ose Pule
Vaj ulliri
Kripë
Piper i zi
Lëng limoni
Për dekor: Spec te kuq dhe majdanoz
Përgatitja
Në blender kalojmë avokadot, pak lëng limoni, qepët e njoma, majdanozin, lëngun e limonit dhe vajin e ullirit. Bluajmë një salcë të cilën e kontrollojmë për kripë.
Thërmojmë biskotat e kripura dhe shtojmë pak djathë Parmixhiano/ Parmesan dhe gjalpë. Nqs do ta përgatisim këtë cheesecake në një tepsi, te gjithë sasinë e sheshojmë në tepsi. Ndërsa nqs do ta përgatisim në gota individuale atëherë e kalojmë nëpër gota dhe e shtypim pak fundin.
Rrahim në miksër kremin e djathit me pak vaj ulliri, kripë e piper të zi.
Njërën nga kokrrat e avokados e presim në copa të vogla dhe e spërkasim me vaj ulliri dhe lëng limoni.
Sipas radhës shtojmë pra fillimisht biskotat e thërmuara, kremin e djathit, salcën me avokado, sipas dëshirës salmon ose proshutë pule dhe copat e avokados. Përsipër mund ta dekorojmë me copa speci të kuq dhe majdanoz.
Ideale është që ta lëmë të qëndrojë në frigorifer për disa orë dhe ta shërbejmë të ftohtë.
*Ky post është realizuar nga Fabjola Hije marrë nga Orana Cooks