Përbërësit
200 ml pana ëmbëlsirash
300 gr djath mascarpone
40 gr gjalpë
40 gr sheqer pluhur
30 copa biskota Oreo
1 lugë gjelle ekstrakt vanilje
Përgatitja:
Disa nga biskotat i bluajmë në blender (disa i lëmë për kremin). Shtojmë gjalpin e shkrirë, e përziejmë mirë masën dhe e vendosim në tepsinë ku do të bëhet ëmbëlsira. E shtypim mirë masën dhe e vendosim në frigorifer.
Pastaj panën për ëmbëlsira së bashkë me mascarponen, sheqerin pluhur dhe pjesën tjetër të biskotave Oreo i hedhim në një tas dhe i rrahim me rrahësin elektrik. Shtojmë edhe ekstraktin e vaniljes.
Kur të jetë formësuar mirë baza e ëmbëlsirës, e hedhim biskotave dhe më pas e vendosim në frigorifer për të par 4-5 orë. Ju bëftë mirë!/Tiranapost.al