Meqë jemi në stinën e frutave, Edi Gogu na tregoi recetën e çajit freskues me nektar pjeshke.
Përbërësit dhe përgatitja
3 pjeshkë të pjekura mirë (të lara e të qëruara) të cilave u heqim bërthamat.
4-5 lugë gjelle mjaltë organik
1 litër ujë.
Të gjitha sa më sipër i vendosim në një tenxhere dhe i vendosim mbi zjarr. I lëmë të ziejnë për 5 minuta dhe pasi i heqim nga zjarri i bëjmë pure me grirësin elektrik. E hedhim nektarin e përftuar në një kanë qelqi.
Ndërkohë përgatisim 1 litër çaj të zi për të cilin na nevojiten: 1 litër ujë i vluar dhe 10 gr çaj i zi (ose 4 qese çaj i zi). E vendosim çajin në një çajnik dhe mbi të hedhim ujin e ngrohtë. E lëmë të lëshoje shijen për 3 min dhe e heqim filtrin ose qeset e çajit të zi.
I lëmë të ftohen dhe më pas i vendosim veç e veç në frigorifer. Kur janë ftohur aq sa dëshirojmë, marrim një gotë qelqi dhe hedhim 1 masë çaji dhe 1 masë nektari pjeshke.
I hedhim kuba akulli, disa kokrra mjedra, 2-3 gjethe menteje dhe e shijojmë.
*Ky post është realizuar nga Fabjola Hije receta marrë nga Edi Gogu