• Shqip
 • English
 • E hënë, 19 Gusht 2019
 • Shqip
 • English
 • Botë Të gjitha

  Bletët në çatinë e Katedrales Notre-Dame u mbijetojnë flakëve


  ‘Banorët’ më të vegjël të Notre-Dame i kanë mbijetuar zjarrin dramatik që shkatërroi pjesën më të madhe të çatisë së katedrales 850-vjeçare.
  Rreth 200,000 bletë që jetonin në koshere në çatinë e Katedrales, fillimisht mendohej se ishin zhdukur nga flakët.

  Megjithatë, Nicolas Géant, bletari i katedrales, ka konfirmuar se bletët janë gjallë dhe duke gumëzhirë.

  Geant thotë se kosheret nuk janë prekur nga zjarri për shkak se ato janë të vendosura 30 metra nën kulmin ku ka shpërthyer zjarri./Referuar BBC/Tiranapost/A.C